Svupsakker

Svupsakker

Svupsakker er en egnsret med ophav i det lolland-falsterske, og minder meget om almindelige æbleskiver. Dog kan de forekomme lidt drøjere, da det er en gærdej uden tilsat væske i form af mælk, øl, kærnemælk eller lign.

Det særegne ved svupsakker, er at de flækkes og der i hældes lidt brændevin i, inden de indtages – man kan også ty til en mere almindelig æbleskive, hvis man vil prøve sig af med lidt brændevin i hældt.

Ingredienser

Svupsakker

 

500 g mel

4 æg

50 g sukker

50 g smør

30 gær

100 g korender (kan erstattes med rosiner)

kardemomme

skal af en citron

½ tsk salt

svinefedt eller palmin til stegning

brændevin

Sådan gør du

Smør lunes, hvorefter gæren udrøres i den lune blanding (vær obs på temperaturen på smørret, inden at gæren blandes i.

Æggene deles, og æggehviderne gemmes til senere, hvor de skal piskes stive.

Mel, æggeblommer, sukker, kardemomme, reven citronskal, korender og salt røres ud sammen til en dej i smør/gær blandingen.

De piskede æggehvider vendes i dejen.

Dejen hæver lunt 1 time.

De bages på en æbleskivepande i svinefedt/palmin.

Servering

Serveres ved at de flækkes halvt, hvori der hældes lidt brændevin.