Svupsakker
Svupsakker
- Findes i: Bagværk, Egnsretter, Kage, Egnsretter Lolland-Falster
Svupsakker er en egnsret med ophav i det lolland-falsterske, og minder meget om almindelige æbleskiver. Dog kan de forekomme lidt drøjere, da det er en gærdej uden tilsat væske i form af mælk, øl, kærnemælk eller lign.
Det særegne ved svupsakker, er at de flækkes og der i hældes lidt brændevin i, inden de indtages – man kan også ty til en mere almindelig æbleskive, hvis man vil prøve sig af med lidt brændevin i hældt.
Ingredienser
Svupsakker
500 g mel
4 æg
50 g sukker
50 g smør
30 gær
100 g korender (kan erstattes med rosiner)
kardemomme
skal af en citron
½ tsk salt
svinefedt eller palmin til stegning
brændevin
Sådan gør du
Smør lunes, hvorefter gæren udrøres i den lune blanding (vær obs på temperaturen på smørret, inden at gæren blandes i.
Æggene deles, og æggehviderne gemmes til senere, hvor de skal piskes stive.
Mel, æggeblommer, sukker, kardemomme, reven citronskal, korender og salt røres ud sammen til en dej i smør/gær blandingen.
De piskede æggehvider vendes i dejen.
Dejen hæver lunt 1 time.
De bages på en æbleskivepande i svinefedt/palmin.
Servering
Serveres ved at de flækkes halvt, hvori der hældes lidt brændevin.