Vinter

Vinter, her bærer retterne præg af, vi skal have noget der varmer og styrker når der er sne og kulde – såsom supper, simremad, grød m.m. Udbuddet af råvarer er begrænset, og til den tungere og mere bastante side.

Sellerigryde

Sellerigryde – en nem og smagfuld hverdagsret.

Farserede løg

Farserede løg – mormormad med fars og flødesovs.

Kartoffelrand

Kartoffelrand - husmandskost med elegance!

Porrerand

Porrerand – velsmagende grøntsagsret i randform.

Kartoffelgrød

Kartoffelgrød – en glemt klassiker fra mormors køkken.

Sellerirand

Sellerirand – retromad med selleri i randform!

Brasede kartofler

Brasede kartofler – den sprøde klassiker fra mormors køkken!

Pærevælling

Pærevælling - fin dansk madkultur.

Æblesuppe

Æblesuppe er enkel, billig og svært velsmagende!

Pæreflæsk

Pæreflæsk - pærer og flæsk i rustik og uimodståelig kombination

Stegeben

Stegeben eller "gnaveben" en herlig, desværre glemt spise.

Juliennesuppe

Juliennesuppe den billige og mættende "grønne" suppe.

Jordskoksuppe

Jordskokkesuppe – cremet, mild og fuld af smag

Farseret selleri

Farseret selleri lækker komfortmad

Kogt torskerogn

Kogt torskerogn en af vinterens fine retter!

Astakage

Astakage – en krydret klassiker med historie og hygge!

Lussekatte

Lussekatte eller luciabrød – lys i vintermørket!

Kløben

Kløben – det sønderjyske adventsbrød

Krøstekål

Krøstekål - nordjysk velsmagende julemad!
Sylte; sylteopskrift

Sylte

Sylte smagfuld mormorpålæg.

Sellerisuppe

Sellerisuppe - nærende og styrkende vintervarmer.

Sirupskage

Sirupskage – klassisk krydret julekage

Løgsuppe

Løgsuppe, smagfuldt og enkelt.

Oksehaleragout

Oksehaleragout passer til en god herremiddag.

Stegte sild

Stegte sild, nemt, lækkert og lidt overset vinder på middagsbordet.

Brunkål

Brunkål, skal der til over vinteren.

Kogt flæsk med grøntsagspuré

Kogt flæsk med grøntsagspuré, gedigent bondekost.
gammeldags varm kartoffelsalat; varm kartoffelsalat; varm kartoffelsalat opskrift

Varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat en smagseksplosion, og god ledsager til pølser.

Fynsk æbleflæsk

Fynsk æbleflæsk, kombination af syrlighed og fedme.
Slikporrer; slikporrer opskrift

Slikporrer

Slikporrer - en glemt lækkerbisken til frokost.
Gule ærter; gule ærter opskrift

Gule ærter

Gule ærter er en af klassikerne indenfor retromad/mormormad.

Airsju

Airsju - sønderjysk irsk stuvning.

Sveskegrød

Sveskegrød, god snag både som kold grød og i bagværk.

Farserede porrer

Farserede porrer, nem og lækker mormormad.

Surrib

Surrib den sønderjyske "sylte".

Æbleflæsk

Æbleflæsk den glemte mormorret.
stuvet hvidkål; stuvet hvidkål opskrift

Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål, en omgang klassisk mormormad.

Kjørmespandekager

Kjørmespandekager, den fynske kyndelmissepandekage.