Måltider

Måltider er de planlagte spisetider, vi indtager i løbet af dagen. Vores  er måltider er ofte forbundet med både praktiske og sociale aspekter, og de spiller en central rolle i vores hverdag og kultur.

Hvidkålsbyttel

Hvidkålsbyttel - sønderjysk vintermad, når det er bedst.

Fattigmands tatar

Fattigmands tatar – luksus på budget!

Åleragout

Åleragout – klassisk dansk fiskeret med fransk elegance.

Sellerigryde

Sellerigryde – en nem og smagfuld hverdagsret.

Farserede løg

Farserede løg – mormormad med fars og flødesovs.

Blomkålsgratin

Blomkålsgratin - en af de fine grøntsagsretter!

Fiskerand

Fiskerand – klassisk dansk festret!

Franskbrød med birkes

Franskbrød med birkes - enkelt og lækkert.

Toast Skagen

Toast Skagen – svensk luksus på ristet brød.

Griseskank med kødboller

Griseskank med kødboller – traditionel sønderjysk ret!

Stjerneskud

Stjerneskud lyser på et hvert frokostbord!

Glaseret hamburgerryg

Glaseret hamburgerryg - en tidløs favorit!

Kartoffelkarbonader

Kartoffelkarbonader – enkel mad med kartoflen i centrum!

Frikadelle med rødkål og surt

Frikadelle med rødkål og surt - smørrebrødsklassiker!

Skinkesoufflé

Skinkesoufflé – når mormormad møder fransk finesse.

Forlorne kyllinger

Forlorne kyllinger – en forloren klassiker fuld af smag.

Kåldolmer

Kåldolmere – fyldte kålblade med fars og sovs.

Bøf Lindstrøm

Bøf Lindstrøm – den svenske hakkebøf med rødbeder og kapers.

Skinkestang

Skinkestang – 90'ernes butterdejshit!

Panerede koteletter

Panerede koteletter – sprød mormormad med historie!

Hjemmelavet medisterpølse

Hjemmelavet medisterpølse - ikonisk klassiker med smag af tradition!

Brasede kartofler

Brasede kartofler – den sprøde klassiker fra mormors køkken!

Skinkesalat

Skinkesalat – den hakket luksus fra slagteren!

Landgangsbrød

Landgangsbrød - smørrebrødets svar på et "kinderæg"!

Kålrouletter

Kålrouletter – klassisk mormormad med fyldte kålblade

Blåbærsyltetøj

Hjemmelavet blåbærsyltetøj – smagen af sommer på glas!

Benløse fugle

Benløse fugle, mormormad der flyver så englene synger!

Pæreflæsk

Pæreflæsk - pærer og flæsk i rustik og uimodståelig kombination

Mørbradgryde

Mørbradgryde - en elsket dansk hverdagsklassiker

Ymerdrys

Når man siger ymer, siger man også ymerdrys!

Koteletter i fad

Koteletter i fad - comfort food, når det er bedst

Melon med spegeskinke

Melon med spegeskinke – en mundfuld af 70’ernes elegance!

Stikkelsbærflæsk

Stikkelsbærflæsk – en glemt sommertradition!

Rygeost

Rygeost, fynsk ostetradition og sommerklassiker.

Stegeben

Stegeben eller "gnaveben" en herlig, desværre glemt spise.

Stegte sild i eddike

Stegte sild i eddike en klassiker fra frokostbordet.

Kalvefrikassé

Kalvefrikassé – mormormad med mild smag og masser af nostalgi!

Juliennesuppe

Juliennesuppe den billige og mættende "grønne" suppe.

Pariserbøf

Pariserbøf den danske frokostklassiker!

Kartoffelfrikadeller

Kartoffelfrikadeller det gode valg til "kødfrie" dage.

Spegepølse med sky og rå løg

Spegepølse med sky og rå løg – rustik klassiker!

Rollmops

Rollmops – syltede silderuller med tysk oprindelse.

Marinerede sild med løg og kapers

Marinerede sild med løg og kapers – den første smørrebrødsklassiker!

Lammefrikassé

Lammefrikassé kan man ikke få nok af!

Tarteletbunde

Tarteletbunde, hjemmegjorte er bedre end købte.

Brun sovs

Brun sovs, livets eliksir!

Rognfrikadeller

Rognfrikadeller den nemme fiskefrikadelle.

Farseret selleri

Farseret selleri lækker komfortmad

Farserede æg

Farserede æg - fugl, gris og kalv.

Lever Stroganoff

Lever Stroganoff et lækkert alternativ til almindelig Struganoff.

Selleribøf

Selleribøf mormors gode kødløse alternativ.

Kogt torskerogn

Kogt torskerogn en af vinterens fine retter!

Finker

Finker bør vi alle lave når vi hjemmeslagter!

Krydderfedt

Krydderfedt skal der på frokostbordet.

Krydderboller

Krydderboller til hygge om søndagen.

Amagermad

Amagermad min barndoms favorit mellemmad.

Ristet blodpølse

Blodpølse med æbler – en gammel og glemt klassiker køkkenet!

Tarteletter med skinke, ærter og gulerødder

Tarteletter med skinke bedre end dens fætter med høns.

Krøstekål

Krøstekål - nordjysk velsmagende julemad!

Karbonader eller Krebinetter

Karbonader eller Krebinetter - mormormad uanset hvad!?
Sylte; sylteopskrift

Sylte

Sylte smagfuld mormorpålæg.

Stegt ål

Stegte ål snart en sjælden spise.

Ristede havregryn

Ristede havregryn forløberen til "granola"

Enebærgryde

Enebærgryde, tung velsmagende gæstemad fra 80'erne.

Wienersalat

Wienersalat overset pålæg eller frokostret med pølser.

Lam i dild

Lam i dild, en gryderetsklassiker.

Maskeret blomkål med skinke

Maskeret blomkål med skinke, delikat spise - fin gæsteforret.

Fyldt hvidkål

Fyldt hvidkål, tager tid - men er det hele værd.

Potkäse

Potkäse, liv til osterester.

Oksehaleragout

Oksehaleragout passer til en god herremiddag.

Sømandsbøf

Sømandsbøf, kød, kartofler og øl - sikker klassiker.

Forloren skildpadde

Forloren skildpadde, slowfood mormormad.

Brødæggekage

Brødæggekage, madspild med velsmag.

Fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller - fisk er ikk' så ringe endda!

Stegte skrubber

Stegte skrubber, lækker fisk serveret med persillesovs.

Kødrand

Kødrand, ikke lærer Andersens favorit.

Nakkesteg

Nakksteg, langtidstegt og saftigt.

Gammeldags oksesteg

Gammeldags oksesteg, rigtig simremad til der kommer gæster.

Forloren and

Forloren and – mormormad med svesker og æbler!

Kartoffelpandekage

Kartoffelpandekage sprød, blød og velsmagende.

Skidne æg

Skidne æg, en af påskens glæder.

Bøf Struganoff

Bøf Struganoff. en lækker og kraftig gryderet.

Friteret camembert

Friteret camembert, nostalgisk mundfuld fra 70'erne og 80'erne.

Dyrlægens morgenmad

Dyrlægens morgenmad, til når det er for sent til natmad.

Dyrlægens natmad

Dyrlægens natmad, der faktisk blev serveret til en dyrlæge.

Hjerter i flødesovs

Hjerter i flødesovs, efterhånden en sjælden gæst på middagsbordet.

Stegt lever

Stegt lever, retten der deler vandene.

Leverpostej

Leverpostej, en uundværlig ting i madpakken og på frokostbordet.

Karbusseflæsk

Karbusseflæsk – en fynsk egnsret fuld af smag!

Kong Fiddes Livret

Kong Fiddes Livret, Kong Frederik den 9. sønderjyske livret.

Boller i selleri

Boller i selleri, god mormormad der lidt er blevet glemt.

Boller i karry

Boller i karry, klassisk og voldsom populær.

Forloren hare

Forloren hare, det er rigtig mormormad.

Stegte sild

Stegte sild, nemt, lækkert og lidt overset vinder på middagsbordet.

Wienerschnitzel

Wienerschnitzel, et strejf af Wien og en rigtig kroklassiker!

Biksemad

Biksemad, restemad der smager fantastisk.

Skipperlabskovs

Skipperlabskovs, gammeldags kødstuvning.

Frikassé

Frikassé

Gullasch

Gullasch, det ungarske pust i det danske køkken.

Brunkål

Brunkål, skal der til over vinteren.